Abonneren  Inloggen

Verpakkingen: 'Circulariteit zegt nog niets over duurzaamheid'

11 maart 2019
Premium

De verpakkingswereld wordt kritisch gevolgd qua duurzaamheid. Alles lijkt te draaien om gesloten kringlopen. Fout! Circulariteit is géén indicator voor duurzaamheid. Dat stelde Bernd Brandt in zijn presentatie “Food Waste or Packaging Waste - Carbon Footprint of Plastic Food Packaging” tijdens de Packaging Conference 2019.
Opmaak van de drie diagrammen: designbureau ArtNu

Bernd Brandt is senior consultant bij Denkstatt, een milieuadviesbureau in Wenen. Hij hield 21 februari een presentatie in het Brusselse Hotel Métropole. De Packaging Conference 2019 werd daar georganiseerd door de Europese belangenorganisaties Intergraf (grafisch), FTA Europe (flexografie) en marktonderzoeksbureau Smithers Pira. Brandt pleitte voor een duurzaamheidsstrategie die is gebaseerd op feiten;


Log in en lees alle premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u inloggen. Heeft u nog geen account? Registreer nu en lees al onze premium artikelen gratis!

Inloggen Gratis registreren